Anna Ihle: DRIV, FLYT, STIKKER KLOKKA FIRE

Anna Ihle: DRIV, FLYT, STIKKER KLOKKA FIRE

 

VELKOMMEN TIL UTSTILLINGSÅPNING TORSDAG 10. DESEMBER 19:00

På vernissagekvelden vil Basim Mardan ha en opplesning og Anna Ihle en performance.

VISNINGSPERIODE: 10.desember 2015 – 9.januar 2016

Dette året, mandag til fredag fra morgen til middagstid har Anna Ihle jobbet med kunst. I arbeidstiden har hun jobbet med tre i atelieret på Klosterøya og snakket med mennesker i skiensområdet om tidsfordriv og arbeid. Etter jobb har hun hengt med Ida, Aleksi eller Omar, gått på tinderdater, laget middag, vært på sykkel/ fisketur, sett på Viaplay, hengt på balkongen til en kompis eller ikke noe spesielt. 

Publikasjonen DRIV / انشغال i utstillingen er et samarbeid mellom Anna Ihle og poet Basim Mardan.  DRIV / انشغال  er en norsk-arabisk publikasjon om tidsfordriv og arbeid i skiensområdet. Basim Mardan skriver dikt, Anna Ihle snakker med folk og sammen hjelper de hverandre med å oversette til sine respektive språk. Publikasjonen er trykket på norskprodusert avispapir fra Norske Skog Skogn. Teksten Papirarbeideren forteller om hvordan papiret blir til (1942) er et intervju fra avisen Varden, hentet fra arkivet til Norske Skog Union på Riksarkivet.  DRIV / انشغال  er formgitt av Lina Andersson og Moa Sundkvist i samarbeid med Naji El Mir. Utgitt av Spriten Forlag 2015 med støtte fra Skien Kommune, Kulturrådet og Norske Skog Skogn.

 

Basim Mardan (f.1976, Mosul) er poet, forfatter og tolk. Han har studert lingvistikk og oversettelse på Universitet i Mosul. Han kom til Skien i 2006 som Fribyforfatter, og er bosatt her. På norsk kan han leses i antologiene De stemmeløses røst (2008) og Instruks i å skrive horedikt (2014).

Anna Ihle (f.1984, Stavanger) er kunstner og kurator. Dette året har hun Skien Kommunes arbeidsstipend. Ihle har studert på Konstfack, Stockholm og National Institute of Design, Ahmedabad, og har tidligere vist arbeider på blant annet Konsthall C, Uppsala Konstmuseum, Art Lab Gnesta i Sverige, samt kuratert utstillinger på NYLO, Reykjavik og Husby Konsthall, Stockholm. I sitt kunstnerskap undersøker Ihle arbeidets betydning idag, i relasjon til tidsfordriv og fritid. Hun skriver, hugger i stein, skjærer i tre og inviterer til samtaler i arbeidsprosessen.

www.annaihle.com

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar