Atelierbesøk på Spriten

Ann Kathrin Samuelsen, silketrykk

Atelierbesøk på Spriten

16.-26. oktober skal 9. klasser i Skien besøke utvalgte kunstnere med atelier på Spriten for å få et innblikk i hvordan kunstnere jobber utifra ulike teknikker og kunstnerisk prosess.

Besøket vil bestå av en kort presentasjon av kunstnere som har atelier i Spriten. Videre får elevene et lite foredrag knyttet til kunstuttrykk samt besøk i verksteder. Her vil kunstnerne presentere hvordan de jobber, både i forhold til teknikk, materiale, og kunstnerisk prosess.

Om kunstnerne

TUVA GONSHOLT
Tuva er utdannet i Danmark som glassformgiver. Inspirasjon – farge, mønster, fasong – hentes fra insekter og andre merkelige vesener, som så oversettes til et eget formspråk. Tuva arbeider hovedsakelig med objekter i glass med rene, klare farger, for å få frem temperament og understreke det lekne i uttrykket. Objektene er ofte etterbehandlet med sliping og sandblåsing for å skape en spenning og fremheve formen – en form som er uttrykksfull, dynamisk og spenstig, men samtidig myk, elegant og feminin – liv fra innerst til ytterst.

BERIT KOWALSKI
I sitt verksted skaper Berit stilrene designsmykker i sølv, kombinert med materialer og teknikker som utfordrer tradisjonene. Smykkene er særpregede og anvendelige. Berit lager også sølv til telemarksbunaden og er opptatt av å videreføre de flotte sølv- og drakttradisjonene som vi har i Telemark. Samtidig lager hun moderne smykker i filigransarbeid, basert på gamle former og tradisjoner.

ANN-KATHRIN SAMUELSEN
Ann-Kathrin er utdannet tekstilkunstner fra Kunsthøgskolen i Bergen. Hun jobber i skjæringsfeltet mellom design, tekstilkunst og installasjon. Ann-Kathrin har lang erfaring som kunstnerisk konsulent i forbindelse med utsmykking av offentlige bygg. Ved siden av sitt virke som skapende kunstner, gjør hun også formidlingsoppdrag innen skoleverket.

Arrangert av:
Telemark fylkeskommune, DKS /Kulturskatten

I samarbeid med:
Skien kommune

 

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar