Boklansering: Avstand

Boklansering: Avstand

Torsdag 20. oktober kl 18.00 lanserer Spriten Forlag bokutgivelsen «Avstand» av Mette Karlsvik og Shwan Dler Qaradaki på Skien bibliotek. Arrangementet er en del av Ytringsfrihetsdagene på Skien bibliotek.

Kunstneren Shwan Dler Qaradaki (født 1977, Kurdistan) og forfatter Mette Karlsvik (født 1978, Kristiansund) har sammen laget en bok om å vokse opp i krig. Historien kretser rundt Qaradakis oppvekst i Kurdistan med Iran-Irak-krigen som kontekst og med Saddam Husseins gassangrep på egen befolkning i irakiske Kurdistan som bakteppe.

I «Avstand» forteller Qaradaki om hvordan det er å vokse opp med to brødre som forlater hjemmet til fordel for å delta i konflikten – den ene broren som kurdisk geriljasoldat og den andre som tvunget soldat i den irakiske hæren. To brødre i krig. Hva gjør det for dem som er igjen hjemme? Hvilken påvirkning har det på familien? Hvordan er det mulig å komme hjem igjen etter krigen? Er det mulig å bli en bror igjen?

I tillegg er «Avstand» også Qaradakis egen historie om flukt; først sammen med familiemedlemmer i grenseområdet som utgjør Kurdistan og senere gjennom Europa på egenhånd. Til sist møter vi Shwan Dler Qaradaki i Oslo, hvor han har fått oppholdstillatelse i Norge, tatt utdanning, stiftet familie og jobber som kunstner. Men avstanden er der fremdeles.

Under lanseringen vil det bli opplesning fra boken og en samtale mellom Mette og Shwan.

Kl 1930 fortsetter Ytringsfrihetsdagene med tema Irak og fribyforfatter Nawzat Shamdin
Mer info: https://www.facebook.com/events/679456038886457/

«Avstand» kan bestilles her: http://spriten.no/spritenforlag/

«Avstand» gis ut av Spriten Forlag og er støttet av Fritt ord, Norsk faglitterær forfatter og
oversetterforening og Leser søker bok.

 

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar