Bugge til Edruelig samtale

Bugge Wesseltoft, foto: Dag Jenssen

Bugge til Edruelig samtale

Velkommen til en ny utgave av Edruelige samtaler på Spriten. Denne gang er det musikk som står i sentrum; noe våre to samtalepartnere har mange meninger om og mye å vise til.

Torsdag 20. september kl 20.00 (dørene åpner 19.30).
Samtaledeltakere: musiker Bugge Wesseltoft og kultursjef i Skien Ragnar Nilssen
Billetter: kr 100,-. Begrenset antall – billetter selges på Skien Servicesenter (kontant) eller i døra.

NB! Samtalen avsluttes med minikonsert med Bugge Wesseltoft på flygel. 

Bugge Wesseltoft er pianovirtuos, flaggbærer for «the new conception of jazz», ubestridt kreativt midtpunkt i Jazzland Recording og en artist som våger å ta musikken til helt nye og ukjente steder. Bugge er oppvokst i Skien og har sterke meninger om hvordan byen og kommunen forvalter det faktum at mange av dagens heiteste artister, særlig innenfor jazzsjangeren, kommer fra Skien eller startet musikkutdanningen i Skien.

Ragnar Nilssen er virksomhetsleder for kultur i Skien kommune – eller kultursjef på godt norsk. Ved siden av sin lange fartstid innen
offentlig forvaltning har også Nilssen lang fartstid innen musikkmiljøet i Skien. Som utøver kan Nilssen regnes som multiinstrumentalist og sjangermessig er det korpsmusikk og jazz som ligger hans hjerte aller nærmest. Av fanesaker på musikkfeltet Nilssen har bidratt til å realisere kan nevnes; ParkJazz, etablering av SkiensJazzdraget, restart av Parkbiografen og etableringen av Scheen Jazzorkester.

Samtalen ledes av Astrid Borchgrevink Lund. Hun har lang erfaring som journalist i bl.a. NRK og Varden. Til daglig er hun kommunikasjonsrådgiver ved Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse.

Edruelige samtaler på Spriten arrangeres i samarbeid med Litteraturhuset i Skien og Skien bibliotek.

 

Foto av Bugge Wesseltoft er tatt av fotograf Dag Jenssen i forbindelse med urfremføringen av Wesseltofts musikkstykke «Skien» som en del av Bakgård – en kunstreise i 2011.

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar