Edruelig samtale: Mette Karlsvik & Svein Størksen

Edruelig samtale: Mette Karlsvik & Svein Størksen

Mette Karlsvik og Svein Størksen utfordrer sjangerkonvensjonene med «Prinsland» – en billedbok for voksne i romanens form.

«Prinsland» inneholder tre historier om innvandring til, og utvandring fra, Island. Fra vikingtiden, via opptakten til andre verdenskrig, ankommer fortellingen samtiden og Isobel, en ung kvinne som flytter til Island. Der møter hun piloten Már. I skjæringspunkter mellom natur og sivilisasjon søker de et bærekraftig samliv.

Boka er også en historie om Island, om hvordan mennesker i fortid og nåtid har blitt tiltrukket av øya og etablert seg der, og om hvordan den islandske naturen og landskapet har blitt en integrert del av livene deres.

Boka er rikt illustrert av Svein Størksen, med bilder som visualiserer fortellingen på en indirekte måte, men som hele tiden er konkret knyttet til den eventyrlige øya Island.

Mette Karlsvik har mottatt Skien kommunes kunstnerstipend 2013 og bor og jobber i Skien. Karlsvik er fra Frei på Nordmøre, tok gymnaset på Red Cross Nordic United World College, og har bl.a. bachelorgrad i billedkunst fra Glasgow, bachelor i journalistikk fra Universitetet i Bergen, og utdannelse fra Skrivekunstakademiet i Bergen. I 2005 fikk hun Tarjei Vesaas’ debutantpris i for romanen «Vindauga i matsalen vender mot fjorden». I 2012 ble hun den første mottakeren av Stig Sæterbakkens minnepris.

Svein Størksen er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo med hovedfag i grafisk design og illustrasjon. Han har arbeidet frilans siden 1995 med oppdrag innen design, reklame, forlag, magasin og utsmykning. I 2007 etablerte Svein Størksen Magikon forlag sammen med illustratøren og samboeren Kristin Roskifte.
Mer info: http://www.magikon.no/wp/forside/prinsland-–-mette-karlsvik-og-svein-størksen/

Onsdag 24. april kl 19.00
Gratis inngang!

Arrangeres i samarbeid med Litteraturhuset i Skien.

 

 

 

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar