Marilyn A. Owens // Memento mori

Marilyn A. Owens // Memento mori

Velkommen til utstillingsåpning
Lørdag 6. juni kl 1600

Utstillingen åpnes ved Terje Talseth Gundersen, sykehusprest ved Sykehuset Telemark.

Enkel servering.

MEMENTO MORI
”Memento mori” er et uttrykk som innen kunsthistorien handler om å bli konfrontert med vår egen dødelighet. Utstillingen vil bestå av to serier etsninger; «Landmarks» og «From a Churchyard». Begge seriene handler om minnesmerker. Landemerker er ofte bygninger med en historie. En historie som er forbi, men den visuelle formen forblir. Landemerker forteller om industri, krig og om å bygge landet. Gravsteiner, på sin side, gir oss en fortelling om samfunnet som var og om det som er. Samtidig er gravsteiner som et minnesmerke over en enkeltperson. Målsettingen med utstillingen er å lage et meditativt rom som gir mulighet til å reflektere over det eksistensielle spørsmålet; hva ønsker vi å fokusere på mens vi er i livet?

Marilyn A. Owens er født og oppvokst i County Durham i England. Derfra har hun også sin kunstutdanning. Hun kom til Norge i 1972 og hadde sin norske debut i Trondheim Kunstforening i 1976. Nå er Marilyn bosatt i Brevik og har markert seg som en tydelig stemme i kunstnermiljøet i Telemark og Norge gjennom en rekke separat- og gruppeutstillinger. Mange kjenner Marilyn først og fremst som maler, men det var grafikk hun startet med og utstillingen på Spriten Kunsthall markerer slik sett en gjenforening med det grafiske uttrykket i hennes kunstnerskap.
www.owens.no

Visningsperiode: 6.-27. juni 2015

Samtidig i tårnet på Spriten Kunsthall: Heavenly Orders #1 kuratert av Anna Ihle og Camilla Edström Ödemark med arbeider av Nicole Levaque (CA) og Jaakko Pallasvuo (FI).
Mer info her >