Franz Petter Schmidt: Kunstnermøte og atelierbesøk

Franz Petter Schmidt: Kunstnermøte og atelierbesøk

Tirsdag 26. februar kl 19.00
Spriten Kunsthall, Tømmerkaia 19, 3732 Skien

Møt Franz Petter Schmidt – mottaker av Skien kommunes kunstnerstipend med opphold i Skien 2019. Kvelden starter på messaninen i Spriten Kunsthall med en selvpresentasjon for deretter å besøke atelieret* som Franz skal arbeide i det kommende året

Franz Petter Schmidt er kunsthåndverker med tekstil og skreddersøm som sitt spesialområde. Schmidt er utdannet skredder med fagbrev i skreddersøm og har hovedfag i tekstil fra Statens Håndverks- og Kunsthåndverkskole i Oslo. I 2018 avsluttet han en PhD ved Kunsthøgskolen i Oslo avdeling for kunst og håndverk.

Schmidt har en kunstnerisk praksis i et overlappende område mellom tekstilkunst og kunsthåndverk som omfatter utstillingsvirksomhet, produksjon av stoffer til klær i industrisammenheng, forskning, undervisning og kuratoroppdrag. I det kommende året vil han være aktuell med utstilling i Bomuldsfabrikken Kunsthall i Arendal, samt som medkurator for utstilling om tekstil- og klesproduksjon og etikk ved Galleri F15 i Moss.

Som mottaker av Skien kommunes kunstnerstipend vil Franz Petter Schmidt ha Skien som bo- og arbeidssted i 2019 med leilighet på Snipetorp og atelier på Spriten Kunsthall på Klosterøya.

*Atelieret er kun tilgjengelig via trapper og dessverre ikke tilpasset bevegelseshemmede.

(Foto: Fin Serck-Hanssen)

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar