Hedda Hørran – Good Year

Visningsperiode: 24. mai – 21. juni 2019 
Åpningstider i perioden: onsdag-lørdag kl 12-16

Hedda Hørrans arbeid dreier seg om materialitet og kontroll. Hun arbeider innen sjangrene maleri, skulptur, installasjon og tekstil, og i aller størst grad med det hun selv kaller for installasjonsmaleri. Det innebærer for Hørran å i gallerirommet bygge opp store installasjoner ut av forskjellige sankede materialer (treverk, stein, plast, tekstil o.l.) som igjen danner et grunnlag for maleriet.

Hver del av Hørrans installasjon inngår i en dialog kring et tema som fascinerer henne, samtidig er hun alltid stedet og rommet bevisst, og i dette tilfellet har både Spriten, Klosterøya og Grenlandsområdet vært en svært viktig del av arbeidsprosessen.

Hørran vil overvelde og kontrollere deg. Hun vil påvirke hvordan du beveger deg og hvordan du ser. Under denne våren har hun sanket inn forskjellig materiale fra nærområdet som nå er i ferd med å omstilles til installasjonsarbeidet Good Year, og inviterer med dette til åpning den 24.mai.

Ved slutten av utstillingsperioden – fredag 21. juni – vil hun på nytt endre formen, og inviterer til arrangementet Good Year + Good Food + A Bonfire. Dette markerer slutten på epoken ved Spriten Kunsthall som var Good Year, og vil innebære brenning av bål, fest, og catering ved kunsterduoen Kvae & Bark, som igjen vil by deg på lokalsankede råvarer, denne gang i form av mat og drikke.

Hedda Hørran er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, samt ved Forfatterstudiet ved Universitetet i sør-øst Norge, Bø. Hun har hatt en serie separatutstillinger etter studiene på blant annet Rake Visningsrom, Trondheim; Galleri Snerk, Tromsø; Galleri Hi10, Skien; Surnadal Billag og Celsius Projects, Malmø. Hørran bor og jobber i Malmø.

 

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar