Ida Haugen - Runddans, en dans

Ida Haugen – Runddans, en dans

Danseforestilling; varighet 30 min.
Spilles fredag 30. september kl 1900 og lørdag 1. oktober kl 1500
Gratis inngang

Ida Haugens «Runddans, en dans» er en soloforestilling som utforsker grensen mellom drøm og virkelighet. Ida Haugen bruker et minimalistisk og dynamisk språk, som skjer gjennom bevegelse og egenskrevne dikt. Hun har jobbet med tematikk innenfor kjærlighet, kosmos og mellommenneskelige forhold.

Tittelen er hentet fra musikkalbumet «Runddans» (Todd Rundgren, Emil Nikolaisen og Hans-Peter Lindstrøm), som har fungert som en inspirasjonskilde til kreasjon av bevegelsesmaterialet. Forestillingen er et møte mellom musikkalbumet og samtidsdansen.

Biografi
Ida Haugen er født i Trondheim (16.10.1991), oppvokst i Skien og jobber som frilans danser med base i Oslo. Hun er utdannet ved Studio Harmonic i Paris og Kunsthøgskolen i Oslo avd. Balletthøgskolen hvor hun tok bachelorgrad i moderne- og samtidsdans i 2014.
I senere tid har hun vært ansatt som aspirant i Carte Blanche, hvor hun deltok i forestillingen «Edvard» av Marcos Morau/LaVeronal. Tidligere i år viste hun «Tango, Or Echoes of Conditional Self-Assertion» på Kunstnernes Hus, et tverrfaglig solo-performance. Denne høsten jobber hun med Rom for Dans i Oslo med forestillingen «A4», samt med forestillingen «Be Like Water» med Kari Hoaas Productions, med turné til Aserbajdsjan og Georgia.
Soloforestillingen «Runddans, en dans» er støttet av Skien kommunes arbeidsstipend for profesjonelle kunstnere. Hun har jobbet med forestillingen i Berlin og i Skien, gjennom residens med stor takk til Dansekunst i Grenland.

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar