Ingrid Torvund åpner sesongen

Ingrid Torvund åpner sesongen

Velkommen til åpning av Ingrid Torvunds utstilling WHEN I GO OUT I BLEED MAGIC lørdag 24. januar. Utstillingen er et samarbeid mellom Spriten Kunsthall og Kunsthall Grenland, og utstillingen er delt mellom de to visningsstedene. På åpningsdagen holdes det to åpninger:

Kunsthall Grenland: lørdag 24. januar kl 13
Spriten Kunsthall: lørdag 24. januar kl 15

Det settes opp gratis buss fra Kunsthall Grenland til Spriten Kunsthall på åpningsdagen.

Jeg blir inspirert av vår menneskelige trang til å skape en mytologi, et system av det kaoset som eksisterer mellom natur og kultur. Mine filmer svever mellom planlagt fiksjon og dokumentasjon av performance. Scenene har blitt planlagt på forhånd, men mange av de endelige bevegelsene og ageringene foran kamera er delvis improvisert fram. På denne måten blir også den narrative handlingen forandret underveis i prosessen. Det tilfører den ekstra lekenheten jeg er ute etter. 

På grunn av mine valg av kameravinkler, kameraføringer og det tydelige mennesket under kostymet får det hele et improvisert preg der alt er synlig hjemmelagd. Dette tilfører også et satirisk aspekt og en slags svart humor som skinner igjennom mens man veksler mellom å tro på karakterene til å tenke på mennesket under stoffet.
– Ingrid Torvund –


Ingrid Torvund (f. 1985) er opprinnelig fra Kviteseid, men bor nå og jobber i Oslo. Likevel er det «hjem» til vestre Telemark hun drar for å realisere sine filmprosjekter. Torvund gikk ut fra Kunstakademiet i Oslo i 2012 og året etter deltok hun på Høstutstillingen med filmprosjektet Magic Blood Machine samt viste kortfilmen The Collector på Kunsthall Oslo. 

WHEN I GO OUT I BLEED MAGIC er en todelt utstilling som vises parallelt på Spriten Kunsthall og Kunsthall Grenland i Porsgrunn.

Visningsperiode: 24. januar – 14. mars 2015

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar