LELLO//ARNELL: Fiction & Forgery

LELLO//ARNELL: Fiction & Forgery

Velkommen til utstillingsåpning fredag 16. mars kl 19

Kunstnerduoen LELLO//ARNELLs arbeider tar ofte utgangspunkt i verdensbildet som grunnpremiss og de jobber mye med tanker rundt samfunns- og kunnskapssystemer. Deres egen fascinasjon over hvordan menneskers verdenssyn påvirker samfunnsstrukturer, ligger til grunn for deres arbeider. I en tid hvor sannhetens og det reelles plastisitet har nådd en nær flytende form, er det frakturen som er i fokus hos LELLO//ARNELL. Når samfunnets verdimessige infrastruktur slår sprekker blir det nødvendig å se bakenfor de blanke fasadeplatene – kanskje på leting etter noe meningsfylt? Gjennom et formspråk som gir referanser til det arkitekoniske, konstruktive og infrastrukturelle undersøker de hvordan våre omgivelser – i mikro- og makroperspektiv – blir stadig mer standardiserte og generiske. Hva gjør det med sinnet å ete visuell og estetisk velling til frokost, lunsj og middag hver eneste dag? Blir vi dosile? Eller gjør vi opprør? Vil vi oppgi det strømlinjeformede, effektiviserte og økonomisk fornuftige? Vil vi forlate det og aldri se oss tilbake?

Fiction & Forgery er et utstillingsprosjekt som tar utgangspunkt i en videreførelse av LELLO//ARNELLs kunstneriske formspråk – en behandling av komplekse problemstillinger i et skulpturelt og visuelt skjæringspunkt mellom det eksaltert ekspresjonistiske og det fabrikkerte, minimalistiske og masseproduserte.

Jørgen Craig Lello (f. 1978) & Tobias Arnell (f. 1978) har samarbeidet siden 2003 og benytter seg av logisk brutte tankerekker, falsk forklaring og fiksjonelle scenarier i sin utforskning av hvordan verden fortolkes og forstås. I Norge har LELLO//ARNELL deltatt på profilerte gruppemønstringer som Lights On – Norsk Samtidskunst (2008) ved Astrup Fearnley Museet og Norsk Skulpturbiennale (2006 og 2011) i tillegg til et stort antall separatutstilinger. De har stilt ut på tvers av Europa, hvor de representeres av Galerie Reinhard Hauff i Stuttgart, Mario Mauroner Contemporary Art i Wien/Salzburg og Jozsa Gallery i Brussel. I 2009 deltok de på Grafikkbiennalen i Ljubljana, og verker fra private samlinger ble i 2014 vist ved The Boghossian Foundation i Brussel.

Visningsperiode: 16.03 – 14.04 2018
Åpningstider: onsdag – lørdag kl 12-16

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar