Les Tenebres i Skien kirke

Les Tenebres i Skien kirke

På kveldstid 3. og 4. april transformerer kunstner Liv Kristin Holmberg kirkerommet i Skien kirke til en arena for performance.

Kunstner Liv Kristin Holmberg samarbeider med Spriten Kunsthall og Skien kirke om performancen «Les Tenebres» – en labyrintisk performance, der besøkeren (med bind for øynene) blir tatt med på en indre og ytre ferd i kirkerommet. Det stedspesifikke er viktig, med andre ord performancens forløp tilpasses kirkebygg og kontekst. Les Tenebres (overs. fra fransk I den mørke time) er et møte med seg selv. Gjennom å ta bort synssansen, forsterkes de andre sansene. Og rommet våkner til liv på en ny måte, gjennom lytten, dufter, berørelse. Ønsket er å skape nye perseptive situasjoner for å ta imot musikk og kunstens sanselige aspekter. Tittelen er hentet fra Olivier Messiaens siste verk for orgel, Livre du Saint Sacrament (Boken om de hellige sakramenter), som danner fundament for den musikalske regien.

For reservasjon, send sms med ditt navn til nummer 971 95 857 og du vil bli tildelt tidspunkt for oppmøte.  Begrenset antall plasser. 

Medvirkende: Liv Kristin Holmberg (regi/konsept/dramaturgi/scenografi/organist/performer) og Marija Zdravkovic (assistent/performer) og Sarah Fransesca Brænne (assistent/performer).

Støttet av Fond for utøvende kunstnere.

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar