Nylyd #77: Sommer & Strings & Timpani

Nylyd #77: Sommer & Strings & Timpani

Nylyd #77: Sommer & Strings & Timpani
Onsdag (!) 20. april kl 20 (dørene åpner 1930)
Billetter: 100,- / 50 (student) + avg.
Kjøp billetter her <3

Espen Sommer Eide – elektronikk, buchla modulær synth
Stephan Meidell – gitar og elektronikk
Øyvind Hegg-Lunde – trommer og perkusjon

Tromme- og gitarduoen Strings & Timpani bruker improvisasjon og preparerte instrumenter som sine hovedverktøy for å utforske nye ideer i det klassiske duoformatet, med rytmisk musikk som flyter mellom verdensmusikk, jazz og lo-fi pop.

Duoen består av trommeslager Øyvind Hegg-Lunde som bl.a. spiller i trioen Building Instrument, José Gonzales sitt indiepopband Junip og psych-rock-bandet Electric Eye, og gitarist Stephan Meidell som spiller i Cakewalk og TRIGGER og har ulike soloprosjekter som Metrics Ensemble – i tillegg spiller begge i Erlend Apneseth Trio.

Med seg på denne konserten har de Espen Sommer Eide, komponist, musiker og kunstner fra Tromsø som er spesialist i datagenerert lyd, lydkunst og feltopptak. Gjennom musikkprosjektene Alog og Phonophani har han vært blant de mest framtredende representantene for eksperimentell elektronisk musikk i Norge, med en rekke utgivelser på plateselskapet Rune Grammofon. Eide er også medlem av teaterkollektivet Verdensteatret, som har hatt omfattende internasjonale turnéer og utstillinger.