Nylyd: Parallax

Nylyd: Parallax

Torsdag 2. juni kl 2100 (dørene åpner 2000)
cc: 100,- | 50,-
Fri aldersgrense

Elisabeth Kjeldahl Nilsson – lys
Stian Omenås – trompet og perkusjon
Are Lothe Kolbeinsen – gitar og preparert gitar
Ulrik Ibsen Thorsrud – trommer og perkusjon

Parallax/Nilsson er en forestilling som presenterer improvisasjonsmusikk og lyskunst i samspill. Lyset er en fjerde improvisatør som aktivt påvirker det musikalske forløpet, i tillegg til å danne en dramaturgisk ramme for forestillingen.

Grunnideen for forestillingen er å transformere et hvilket som helst rom til et eget univers ved hjelp av Parallax’ lydlige landskap og en enkel lysrigg spesielt utviklet for improvisasjon. Det er en leken forestilling som, uten å være konkret, gir assosiasjoner og appellerer til fantasien ved hjelp av farger, kontraster, retning, skygger, refleksjoner og tid. Lyden og lyset følger hverandre i tett samspill gjenonm hele forestillingen, og utøverene har over lang tid utviklet et helstøpt visuelt og musikalsk språk. Forløpets utvikling er et resultat av dette samspillet; både lyset og musikken kan ta føringen – noen ganger gjennom satte regler, andre ganger helt fritt og intuitivt.

Dette er altså ikke en konsert med tradisjonelt lys, men en forestilling der lyset spiller en rolle på egne premisser og opptrer som en improvisatør på lik linje med musikerene i Parallax.

Parallax ble dannet i 2008 av Are Lothe Kolbeinsen, Stian Omenås og Ulrik Ibsen Thorsrud, da de fant sammen i en felles og åpen tilnærming til improvisasjon som spenner fra det abstrakte til det melodiske. www.parallax.no

Elisabeth Kjeldahl Nilsson har arbeidet med lys siden 2004 og er utdannet fra Dramatiska institutet i Stockholm. Hun freelancer som lysdesigner og virket hovedsaklig innen scenekunst. www.nilssonlys.no

Parallax, Lydrommet, Moldejazz from Are Lothe Kolbeinsen on Vimeo.

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar