Performance: Bløtkokt 23. og 24. august

Performance: Bløtkokt 23. og 24. august

Fredag 23. og lørdag 24. august aktiveres tårnrommet i Spriten Kunsthall gjennom lyd, stemme og bevegelse, hvor utøvere og publikum møtes på et monumentalt tekstilarbeid. Bløtkokt er en performance og et koreografisk verk skapt og utøvd av kunstnere med virke i dans, performance, lys, skulptur og tekstil.

Gjennom Bløtkokt inviterer vi inn i en suggererende gryte der en kan bli berørt gjennom transformasjoner. Kan vi eksistere i mellomspillene, lytte med kroppen og twiste sansene? I arbeidsprosessen praktiserer vi ulike måter å være sammen på, deler metoder, trer inn i og lærer av hverandres praksiser. Med sensitivitet for overlappinger og ulikheter stiller vi spørsmål om hvordan fremfor hva. Bløtkokt er en en serie av øvelser i å kna, smøre, feile, søke, samarbeide og fyre opp konsistensen.

Tekstilarbeidet er knyttet av ullgarn fra spinnerier rundt om i Norge. Formene i tekstilet er skapt i relasjon til det utøvende materialet gjennom prosessen. Et spesielt parti er utelukkende garn fra veveriet Telespinn, spunnet og farget av ull fra geiter som beiter utenfor det lille spinneriet i Svartdal.

Bløtkokt har premiere på Spriten Kunsthall i Skien kl. 20.00 og spiller påfølgende dag ved samme tidspunkt. Prosjektet skal videre til Porsgrunn under Tid for Dans den 28.  september, Les Urbaines i Lausanne i desember og Kunstnernes Hus i samarbeid med Black Box Teater Oslo i februar 2020.

Dans, koreografi, lyd: Jennie Bergsli, Veronica Bruce, Eirik Slyngstad. Lys, tekstil, rom: Oda Uhre, Karoline Bakken Lund. Kostyme: Bror August. Produksjonsarbeid: Veronica Bruce. Kunstnerisk veiledning: Ann-Christin Kongsness, Nikhil Vettukattil og Evelina Dembacke. Co-produsent: Black Box teater, Spriten Kunsthall. Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Skien kommune, FFUK. Takk til Sellgren Innvik / Kvadrat, Telespinn, Lillunn, Dansearena Nord, Dansekunst i Grenland og Vitlycke Centre.

 

Forestillingen har begrenset antall plasser, det er gratis men det bør reserveres plass ved å sende mail til reservasjonblotkokt@gmail.com.

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar