Rube Goldberg Gjenbruksmaskin

Rube Goldberg Gjenbruksmaskin

Spriten Kunsthall i samarbeid med kunstner Anders Jakobsen (aka Lagombra) og Kreativt gjenbrukssenter i Grenland og Skien kulturskole inviterer til gjennomkjøring av prosjektet Do It the Hard Way – Rube Goldberg Gjenbruksmaskin. Torsdag 13. februar kl 18:00.

En Rube Goldberg-maskin består av en serie kjedereaksjon (tenk: dominoeffekt) som til slutt gjennomfører en meget enkel handling på en ekstremt komplisert måte. Sammen med Skien kulturskole og elever fra Gjerpen barneskole har Anders Jakobsen benyttet seg av gjenbruksmaterialer for å lage sin maskin.

Anders Jakobsen er kjent under navnet Lagombra. Som kunstner er hans mest kjent for sine Ikea-mutasjoner, hvor han tar utgangspunkt i Ikea-produkter og remikser disse til alternative bruksområder og estetiske sammenhenger. Hans Ikea-mutasjoner er blant annet innkjøpt av det svenske Nationalmuseum. Jakobsen er også aktuell som «radikalsløyd»-kunstner, hvor han gjør nytte av gamle håndverkstradisjoner for å skape overraskende og stilbrytende installasjoner.

Sjekk en smakebit her:

Rube Goldberg Gjenbruksmaskin – teaser from Tom-Erik Lønnerød on Vimeo.

Velkommen til maskintest!

Enkel servering

Prosjektet er støttet av Norsk kulturråd

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar