Svartjord

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 11. mai kl 19.00
Utstillingen er Spriten Kunsthall sitt bidrag til Den nasjonale kunstfestivalen Greenlightdistrict 11.-14. mai 2017

Visningsperiode: 11. mai – 24. juni 2017

Svartjord er en Oslobasert kunstnergruppe som ble opprettet i 2014. Gruppen består av Luca Andreotti (1978), Yola Maria Tsolis (1981), Siren Elise Dversnes Dahle (1986) og Mari Østby Kjøll (1983). Svartjord kommer ut av en diskusjon omkring økologi, urbanitet, kollektivitet og en felles interesse for å utforske et bredt spekter av romlige problemstillinger. Hvert av Svartjords prosjekter utgjør et eget økosystem der de gitte forholdene gir grobunn for de kunstneriske undersøkelsene.

En sentral del av Svartjord sin metode retter seg mot konseptet Open Source. Gruppen bruker og deler ideer, materialer og metoder fra hverandres praksiser. Gjennom det konseptuelle rammeverket blir deres metoder og mekanismer for samarbeid testet i forhold til deres individuelle praksiser. Gruppen ønsker å fungere som en plattform for utveksling og katalysator for transformasjoner. En rolle som potensielt kan bidra til å samle og styrke ulike aktører og samarbeidspartnere.

Til kunstfestivalen Greenlightdistrict i Spriten Kunsthall vil Svartjord videreføre sin metode som innebærer å lage en totalinstallasjon, der utstillingsstedets plassering, arkitektur og karakter setter premissene for den kunstneriske undersøkelsen.

www.svartjord.com

4-akershus-kunstsenter003

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar