Tegning Nå

Tegning Nå

Velkommen til åpning fredag 12. juli kl 19.00

Visningsperiode
: 12. juli – 18. august
Åpningstider: torsdag-søndag kl 12-16

Involverte kunstnere: Marit Victoria Wulff Andreassen, Bjørn Bjarre, Sverre Bjertnes, Christian Bould, Cathrine Gilje, Johannes Høie, Päivi Laakso, Gita S. Norheim, Annine Qvale, Martin Skauen, Vibeke Slyngstad, Tanja Thorjussen, Aleksi Wildhagen.

En av hovedtankene bak Tegning Nå er å bringe god kunst til Grenland i sommermånedene. Gjennom samarbeid med positive partnere og gode visningssteder har vi nå gleden av å ønske velkommen til en utstilling som presenterer 13 av Norges toneangivende kunstnere.

Tegning er noe alle mennesker, uavhengig av alder eller kultur, har et forhold til. Vi har alle på ett eller annet tidspunkt tegnet, og det er noe vi til stadighet gjør enten det er en bevisst handling på egenhånd eller sammen med barn. Tegning er rotfestet i oss. Tegning som kunstnerisk uttrykk er av den grunn noe som tiltaler oss; tegning kommuniserer ofte med oss på et følelsesmessig plan.

Det har vært en tendens på 2000-tallet at stadig flere, yngre kunstnere tar opp igjen fokuset på tegning som uttrykksform. Det er en målsetting at Tegning Nå skal ta temperaturen på hva som rører seg innenfor tegnekunsten idag. Vi har invitert kunstnere som representerer ulike innganger til tegning som teknikk, men som likevel representerer samtidskunstens relasjon til den klassiske tegnekunsten.

Katalog Tegning nå:

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar