TRACKS er en rå poetisk forestilling som setter fokus på outsidermentalitet og identitet. Med en ekspressiv komposisjon av sceniske virkemidler vil forestillingen uroen og frustrasjonen til livs. Tør å gå egne veier – er forestillingens underliggende budskap.
TRACKS har premiere i Kunsthall Grenland 19. mars 2015, og spilles der 20. og 21.mars. Videre settes den opp for ungdomsskoler i Sal 2 i Ælvespeilet 23. og 24. mars for så å flyttes videre til Spriten Kunsthall hvor den skal spilles for videregående skoler 25. og 26. mars.
Det er langt ned. For langt å falle. Men jeg må opp
TRACKS er en førti minutters fysisk, visuell og auditiv reise. På et stort lerret flasher bilder fra et håndholdt kamera, i et samspill med aktørene som beveger seg. Aktørenes skygger speiler seg i lerretet og skaper et fortettet uttrykk. Tema er annerledesheten, outsideren, rebellen. Det handler om usikkerhet, tvil og opprør. I multimediasamfunnet med synlighetsfokus og uendelige muligheter får tvilen lov til å blomstre. Forestillingen er således et innspill til dagens unge, om viktigheten i det å gjøre opprør, sunnheten i å prøve og feile, og bli kjent med egen sannhet.
Forestillingen er en komposisjon av sceniske virkemidler. Aktørene, tekst, video- og lyddesign er like viktige og komplimenterende selvstendige kunstuttrykk. TRACKS har en form som bringer oss i retning kunstbegrepet i ordet scenekunst. At forestillingen også skal vises på ulike kunstarenaer, understreker dette og åpner for nytt publikum. TRACKS er i utgangspunktet en produksjon for ungdom, men den nyskapende formen appellerer vel så gjerne til voksne.
Teksten i forestillingen er poetisk og rå, og har adoptert de unges språklige uttrykk. Små dramatiske hendelsesforløp er inspirert av punken og punkpoesibevegelsen fra 70- og 80-tallet. Sekvenser på engelsk oppleves naturlig, et språk ungdommen forholder seg til daglig og er også med på å understreke det filmatiske ved TRACKS.
Aktørenes scenespråk går mot dansen. Det fysiske uttrykket er inspirert at ”Tanz ensemble modell” av Wanda Golonka – en metode som tar utgangspunkt i utøvernes kompetanse i utformingen. Videoene er produsert med håndholdt kamera, noe som understreker det dokumentariske; råheten og kontakten med virkeligheten. To hvite kvadratiske kuber er bevegelige elementer i forestillingen. Det hele er en dynamisk rytmisk interaksjon mellom video, dans, lyd og lys.
TRACKS er produsert av Fjørtoft Kulturproduksjoner, en scenekunstprodusent som stod for den kritikerroste forestillingen Superwoman. Forestillingen har turnert land og strand med Den kulturelle skolesekken, og mottok prisen Gullsekken i 2012.
MEDVIRKENDE:
Hildur Kristinsdottir – dans
Mathias Jin Butdtz – dans
Iselin Linstad Hauge – video
Martin Langlie – lyd
Gordon Miles og Eirik Willyson – tekst
Elin Grinaker – dramaturgi
Thea Danielsen Fjørtoft – ide, tekst, regi,
Catrine Orr Danielsen – produsent
Forestillingen er støttet av Telemark Fylkesskommune, Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere og SPENN.