Tuva Gonsholt – Dogme

2016_TuvaGonsholt_homeslider

TUVA GONSHOLT

DOGME

14. OKTOBER – 12. NOVEMBER
Utover 1990-tallet revitaliserte filmskaper Lars von Trier dogmebegrepet og lanserte en serie filmprosjekter som
forholdt seg til en rekke selvpålagte regler. Dogmene ga von Triers filmer en særegen estetikk og skapte ekstrem
oppmerksomhet i en bransje som vanligvis ikke lar seg begrense av regler. Det er denne tankegangen Tuva Gonsholt
har adoptert i sitt kunstprosjekt. Hvordan påvirker selvpålagte regler kunstproduksjonen og presentasjonen i utstillingsrommet? Bidrar dogmene kun til begrensning eller åpnes nye muligheter når valgene blir færre?

Tuva Gonsholt jobber med glass. Men glasset er bare et utgangspunkt som gir et mylder av muligheter. Etter 10 år som profesjonell kunstner med nærmest ubegrensede muligheter, ønsker Tuva Gonsholt nå å undersøke hva begrensninger fører til i sitt kunstnerskap.

Tuva Gonsholt er utdannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering – Programmet for Kunsthåndværk Glas og Keramik på Bornholm. Etter flere år i Danmark flyttet Tuva hjem til Skien i 2005 og har de 10 siste årene hatt atelier på Spriten Kunsthall. Hun er representert i en rekke private og offentlige samlinger, og har mottatt flere stipender og priser; blant annet Anders Jahres pris for unge kunstnere i 2008 og DNB NORs pris for unge kunstnere i 2007. Gonsholt har deltatt på en rekke utstillinger i innog utland både separatutstillinger som del av den skandinaviske kunstnergruppen Dynamo Glass.

www.tuvagonsholt.no

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar