Utstillingsåpning Kari Skoe Fredriksen & Fanny S. Gjestland

Utstillingsåpning Kari Skoe Fredriksen & Fanny S. Gjestland

Velkommen til utstillingsåpning fredag 10. mars 2017 kl 19.00

Kari Skoe Fredriksen: Urban dyrking
Fanny S. Gjestland: Flores Spiritus Vulgaris

Utstillingene åpnes av kunstkritiker Jan Kokkin

Visningsperiode: 10. mars – 22. april 2017 (stengt i påsken)

Kari Skoe Fredriksen: Urban dyrking

I prosjektet «Urban dyrking» leker Kari Skoe Fredriksen med vår felles oppfatning av hva som er vakkert og hva som oppleves som uønsket. Gjennom to hverdagslige planter – løvetannen og geraniumen – understreker hun hvordan to fremmede planter i vår fauna har utviklet seg til å få helt ulike betydninger; den ene uønsket, den andre ønsket.

Hovedlinjen for Kari Skoe Fredriksens kunstnerskap er å videreforedle elementer fra alle former for keramisk industri. Hennes motivverden spenner fra det private og humoristiske, til det konseptuelle, ornamentale og historiske refererende. Både i forhold til menneskelige og arkitektoniske problemstillinger.

Fanny S. Gjestland: Flores Spiritus Vulgaris

Med «Flores Spiritus Vulgaris» gir Fanny S. Gjestland et innspill i debatten om det grønne skiftet. I tillegg til en tydelig oppfordring til gjenbruk, gir også prosjektet assosiasjoner til kloning og setter spørsmålstegn ved samfunnets behov for å «pynte» på naturen.

Gjestland er utdannet gullsmed og edelmetallformgiver og arbeider i den nye tradisjonen av kunsthåndverkere. Hennes arbeider beveger seg stadig lenger vekk fra tradisjonell smykkekunst, og over mot skulptur og installasjon, med idé som et bærende element. Hun har et lekent forhold til materialet og materialets historiske referanser. Med hensyn til problemstillinger og tematikk er det samfunnskritiske et karakteristisk trekk ved hennes arbeider. Tematikk hun har arbeidet med i tidligere prosjekter; forbruk og levevilkår.

Prosjektene er en opptrapping til Den nasjonale kunstfestivalen Greenlightdistrict 10.-14. mai 2017.

 

10734_Spriten_flyer-1

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar