Vårprogrammet for Nylyd 2021 er klart

Vårprogrammet for Nylyd 2021 er klart

Endelig kan vi presentere vårprogrammet for Nylyd i 2021! Vi er meget stolte av vårens program og kan skilte med konserter vi har hatt på ønskelisten lenge og vi har funnet plass til et par av konsertene som måtte avlyses høsten 2020.

Vårprogrammet begynner med vokalduoen ME&I som leverer en konsert som er mer eller mindre skreddersydd til den pågående utstillingen med Sidsel Bonde. Duoen består av Mai Elise Solberg og Ingebjørg Loe Bjørnstad, som tidligere har gjestet Nylyd som en del av gruppen Små grå.

Høsten 2020 fikk Nylyd og Spriten Kunsthall den store gleden av å huse et nytt flygel som eies av Skien videregående skole. Dette instrumentet preger naturlig nok vårens programmering og vi «avduker» instrumentet med Kjetil Husebøs konsertprosjekt Piano Transformed.

For en konsertserie med et søkende fokus er det noen norske artister som nærmest gir seg selv. Lasse Marhaug er definitivt en av de selvsagte bookingene. Av ulike grunner har vi ikke landet en konsert med Marhaug før nå. Konserten i mars vil være delvis tilpasset Marius Dahls utstilling i kunsthallen.

2020 var et utfordrende år, og flere konserter ble flyttet på og avlyst. Derfor er vi spesielt glade for at sesongens to siste konserter har latt seg gjøre å booke. Jo David Meyer Lysne og Mats Eilertsens duoprosjekt stod på programmet i 2020 – nå er de velkommen tilbake og vi slår i tillegg til med Mats Eilertsen Trio samme kveld!

Nylyd elsker samarbeid. Nå forsøker vi å bygge opp under en ny festivalsatsing i Grenland hvor Jazzalarm arrangeres av Grenland Jazzforum i Porsgrunn. Nylyd sitt bidrag er konsert med fantastiske Susanna – Baudelaire & Piano.

Vi håper programmet faller i smak!

Nylyd #68: Onsdag 3. februar kl 20 [NB! UTSATT]
ME&I

Mai Elise Solberg – vokal
Ingebjørg Loe Bjørnstad- vokal

Nylyd #69: Torsdag 11. mars kl 20
LASSE MARHAUG

Lasse Marhaug – elektronikk

Nylyd #70: Torsdag 15. april kl 20 [NB! UTSATT]
JO DAVID MEYER LYSNE + MATS EILERTSEN

Jo David Meyer Lysne – gitarer, elektronikk
Mats Eilertsen – kontrabass

MATS EILERTSEN TRIO
Harmen Fraanje, piano (NL)
Thomas Strønen, trommer
Mats Eilertsen, kontrabass

Nylyd #71: Torsdag 6. mai kl 20
KJETIL HUSEBØ – PIANO TRANSFORMED

Kjetil Husebø – piano, elektronikk

Nylyd #72: Torsdag 27. mai kl 20 *
SUSANNA – BAUDELAIRE & PIANO

Susanna Wallumrød – piano