Heavenly Orders #3: Vi setter pris på svette

Heavenly Orders #3: Vi setter pris på svette

– Henna Hyvärinen (FI)
– Anders Moss (NO)

Åpning fredag 16. oktober 19:00, med jevnlige visninger utover kvelden. Startpunkt på visningene er utenfor hovedinngangen til Spriten Kunsthall.

Heavenly Orders er en utstillingsserie i tårnet på Spriten Kunsthall. VI SETTER PRIS PÅ SVETTE er den siste delen av serien – kuratert av Camilla Edström Ödemark og Anna Ihle.

VI SETTER PRIS PÅ SVETTE handler om kunstnerisk arbeid, industri og svette. Om noen har jobba ræva av seg, da er det trolig en super person. En som ikke er redd for å få dritt under neglene og som gir alt før deadline. En som elsker det den holder på med. Det setter vi pris på.

Utstillingen fordeler seg over tre etasjer i tårnet på Spriten Kunsthall som tidligere har huset spritproduksjon i forbindelse med treforedlingsindustrien. Utstillingen kan besøkes i Spritens åpningstider, ved visninger av kuratorene. Visningen formidler kunst og fortellinger fra Spritens historie (basert på samtaler med Kjell Åge Isaksen som er tidligere yrkesvirksom på Norske Skog Union på Klosterøya).

Til VI SETTER PRIS PÅ SVETTE viser Anders Moss arbeidet «320 tenners gnissel» i tårnrommet på Spriten Kunsthall, et tannhjul i tre som strekker seg fra gulv til tak. Moss har tatt på seg prosjekt han vet han kommer til å svette av. Som han ikke vet hvordan han skal løse. Henna Hyvärinen bidrar blant annet med verket «CV», som er CVen hennes trykt på et draperi som besøkerne må trenge seg gjennom. Det kroppslige finnes konstant i hennes arbeid; en klissete flekk på den blanke overflaten. En navlestreng som ikke går å klippe.

Henna Hyvärinen (f.1985, Iisalmi) er en performance- og videokunstner som er utdannet ved akademiet i Helsinki, Gerrit Rietveld i Amsterdam og Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hyvarinens arbeider reflekterer rundt kunstnerrollen og relasjonen mellom kunstner og kunsteverk. Hyvvärinen har tidligere stilt ut på bl a Kiasma og Kunsthalle Helsinki og er med og driver SORBUS galleri i Helsinki.

Anders Moss (f.1981, Horten) er utdannet ved Kungliga Konsthögskolan i Stockholm og jobber med mekaniske installasjoner, ofte med motoriserte element. Han finner materialene sine på søppeldynger, finn.no og hvor enn det kan dukke opp noe som han vil ta med til verkstedet sitt. I verkstedet sitt i Horten tester Anders Moss forskjellige materialer, og veksler mellom å bygge gjenstander med en en funksjonell praktisk nytteverdi, til maskiner som ikke går i gang.

Camilla Edström Ödemark (f.1985, Åland) har en BFA fra Konstfack, Stockholm. Edström Ödemark arbeider hovedsaklig med video og installasjon. Hennes kunstnerskap utforsker hvordan subjektiv identitet relaterer til nasjonal identitet, og hvordan denne nasjonale identiteten fungerer som et middel for inkludering og ekskludering. I arbeidene sine fokuserer hun på hvordan det normative blikket til den nasjonale identiteten uttrykker seg i språk og bilder, og hvordan det påvirker identiteten til for eksempel en hvit priviligert gruppe. Hun har tidligere vist arbeider på Third Space Gallery (Helsinki), Mångkulturellt Centrum (Stockholm) og på Moderna Bar, Moderna Museet, Stockholm.

Anna Ihle (f.1984, Stavanger) er dette årets kunsterstipendiat i Skien Kommune. Ihle har studert på Konstfack, Stockholm og National Institute of Design, Ahmedabad, og har tidligere vist arbeider på blant annet Konsthall C og Art Lab Gnesta i Sverige, samt kuratert utstillinger på NYLO, Reykjavik og Husby Konsthall, Stockholm. Til serien Heavenly Orders, som Ihle og Edström Ödemark har initiert, invitereres bidragsytere som i sitt arbeid tar tak i systemer og strukturer og rister dem.

NB! Samme kveld kl 19:00 åpner også separatutstilling med Marthe Aune Eriksen på Spriten Kunsthall
Mer info: https://www.facebook.com/events/1656802294558747/

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar