Keep on Shining

Keep on Shining

Spriten kunsthall og Kreativt gjenbrukssenter inviterer til utstillingen «Keep on shining» lørdag 11.mai kl 1300.

Sidsel Palmstrøm, Anders Jakobsen aka Lagombra og elever fra Borge skole, Stridsklev ungdomsskole og Brattås skole deltar.

Om utstillingen:
Utstillingen tar utgangspunkt i en serie workshops som ble holdt på Kreativt gjenbrukssenter i april for elever i Skien og Porsgrunn med kunstnerne Sidsel Palmstrøm og Anders Jakobsen. Begge kunstnerne har tidligere arbeidet med gjenbruksmaterialer og redesign i sin kunstneriske produksjon. Sammen med elevene arbeidet de rundt temaet lamper og lampeinspirerte objekter av gjenbruksmaterialer. Workshopene var prosessorientert, noe som betydde at fokuset lå på utforskning, problemløsning, spontanitet og funksjonalitet. Overskuddsmateriale og søppel fra næringslivet som vanligvis ville ha havnet på skraphaugen fikk nytt liv. I denne utstillingen vil kunstnerne stille ut sine arbeider sammen med arbeider produsert av skoleelever fra Borge skole, Stridsklev ungdomsskole og Brattås skole.

Sidsel Palmstrøm (f. 1967) bor og jobber i Oslo. Hun har sin utdanning fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, hovedfag Institutt for Tekstil. Hun har hatt en rekke utstillinger bl.a. ved Soft Galleri i Oslo, Kunstnerforbundet i Oslo, Hå Gamle Prestegård og Kunstbanken i Hedmark
www.sidselpalmstrom.com 

Anders Jakobsen AKA Lagombra (f. 1972) bor og arbeider i Stockholm. Han har sin utdanning fra Konstfack i Stockholm. Han har bl.a. stilt ut ved Nationalmuseet i Stockholm, Liljevalchs i Stockholm, Nasjonalmuseet for kunst i Oslo, Gustavsbergs Konsthall. Jakobsen er mest kjent for sine såkalte ‘IKEA-mutasjoner’, hvor han skaper unike designobjekter av IKEAs masseproduserte møbler og husholdningsartikler.
www.lagombra.com

Kreativt gjenbrukssenter i Grenland skal endre forbruksmønsteret og øke kreativt gjenbruk i fremtidens byer. Porsgrunn og Skien kommune har etablert et kreativt gjenbrukssenter. Et kreativt gjenbrukssenter er en virksomhet hvor det samles inn overskuddsmaterialer og gjenbruksmaterialer fra næringslivet i nærmiljøet, kommunene og privatpersoner. Materialene stilles ut på senteret og tilbys som alternative konstrukssjons- og formingsmaterialer. I tilleggg vil senteret by på pedagogiske/kunstneriske/teknologiske ideer i form av konstruksjoner til alle brukerne.

 

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar