Knut Åsdam: MOBIL EGRESS

Knut Åsdam: MOBIL EGRESS

KNUT ÅSDAM – MOBIL EGRESS

UTSTILLINGSÅPNING 17. APRIL 2015 KL 19.30

VISES I SPESIALBYGGET LASTEBIL UTENFOR SPRITEN KUNSTHALL
VISNINGSPERIODE: 17.04-23.05 2015


Egress er Knut Åsdams fiksjonsfilm fra en bensinstasjon i utkanten av Oslo. Filmen forteller om en ung kvinne som jobber på bensinstasjonen, som her er sett som bunnen av oljeindustriens enorme økonomiske stige. Hun håndterer arbeidssituasjonen med selvstendighet og stahet, i en verden i stor forandring. Filmen viser forholdet mellom kontroll og selvstendighet, og arbeid og klasse, men den er også en poetisk film om sosial usikkerhet i byens grenseland. Her vises samfunnets psykologisk bakside og kostnadene av hverdagen innen industrien som sørger for Norges stabilitet. Filmen er en eksperimentell fiksjon bygget på et dokumentarisk materiale, og blander omgivelser og karakterfortelling for å snakke om dagens samfunn.

Mobil Egress var våren 2015 en del av utstillingen Krigens skygge. Politisk kunst i Norge 1914 – 2014, kuratert av Kari Brandtzæg, på Kunstneres hus i Oslo. I 2015/2016 er filmen på turné i Norge i samarbeid med KORO – Kunst i offentlig rom.

Knut Åsdam (f. 1968) er billedkunstner og bosatt i Oslo. Han arbeider med video, lyd, foto og arkitektoniske installasjoner og har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland. Åsdam representerte Norge i den nordiske paviljongen på Venezia-biennalen og på Melbourne-biennalen i 1999. Åsdam har stilt ut internasjonalt siden 1998, som for eksempel i New Yorks PS1, Tate Britain, Kunsthalle Bern, Istanbul Biennial, Museum of Contemporary Art, Moderna museet i Stockholm, samt Musee d’Art Moderne de la Ville de Paris.

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar