Konsert: Alpine Those Myriads

Konsert: Alpine Those Myriads

Fredag 12. februar kl 22:00 (dørene åpner 21:00)
cc: 100,-

NB! Samme kveld viser Grenland filmklubb «Adams epler» i Skien kirke kl 20:00. De som har billett til filmvisningen, kommer gratis inn på konserten på Spriten Kunsthall.

Alpine Those Myriads er opptatt av å operere i underlige og eksotiske landskap, frigjøre sin kreativitet fra eksterne og interne forventninger og dogmer, for dermed å finne nye veier for kunstneriske uttrykk underveis. Gypus Chelofan (bandets leder) har siden 2001 skjøvet bandets grenser med mange forskjellige band konstellasjoner. I 2012 fant han den unike elektro-akustiske musikeren Addo Tesla og siden den gang har tospannet fortsatt med å utfordre seg selv for å lage ny, stemningsgivende og sjanger fordreiende musikk, som har gitt dem et rykte for å være nonkonformistene av den norske undergrunnen.

Bandet ga nylig uttrykket deres en komplett overhaling. Et kirkeorgel, synthesizere, samplere, trommemaskiner og selvlagde elektro-akustiske instrumenter blir brukt i samband med Chelofans distinkte vokal for å konstruere en rik og annerledes musikalsk amalgam. Kirkeorgelet er muligens den hemmelige ingrediensen som gjør denne elektroniske sammensettningen unik. Det har naturligvis en kolossal lyd, men det huser også en kulturell historie og en spirituell kontekst som bandet bruker til stor effekt. Duoen jobber for tiden med deres fjerde album som vil dreie seg rundt dette nye uttrykket.

En konsert med bandet kan beskrives som en høyst emosjonelt ladet og farlig underholdende hendelse som vil både utforde og berolige sansene dine. Bandet er fryktløse, stuper inn i halsbrekkende risikoer og serverer dynamiske kontraster i en atmosføre preget av en surrealistisk ånd. Badsoundsmagazine skrev dette om en konsert: “Some experiences go beyond music and become something more.”

Man kan se på Alpine Those Myriads som en bølge. Det er en gjenkjennelig bølge, men dens bevegelse vil alltid bære med seg nytt liv og være vakkert annerledes hver gang den slår mot kysten.

http://www.alpinethosemyriads.com/

 

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar