Kunstnermøte på Spriten Kunsthall

Kunstnermøte på Spriten Kunsthall

I perioden 26. mars til 10. april 2019 deltar elever på 9. trinn i Skien på Kunstnermøte på Spriten Kunsthall. Her deltar elevene på verkstedbesøk hos utvalgte kunstnere knyttet til Kunstnerbyen Skien.

Konseptet har fokus på egenaktivitet for elevene, og målet er at elevene skal få innblikk i hvordan kunstnere jobber.

Gruppene besøker hvert sitt atelier. Inne på atelieret holder kunstner en presentasjon som fokuserer på arbeidsmetode, teknikker, fremgangsmåte og litt om egen bakgrunn.

I neste fase skal elevene selv prøve å jobbe med de ulike kunstneriske uttrykkene og teknikkene. Dette vil gi hver gruppe med elever mer tid til å fordype seg i de ulike uttrykkene. Følgelig vil elevene få ulike opplevelser ut av besøket og vi ønsker at dette skal bidra til å starte samtaler i elevgruppene.

Følgende kunstnere deltar i 2019:

TUVA GONSHOLT

Tuva er utdannet i Danmark som glassformgiver. Inspirasjon – farge, mønster, fasong – hentes fra insekter og andre merkelige vesener, som så oversettes til et eget formspråk. Tuva arbeider hovedsakelig med objekter i glass med rene, klare farger, for å få frem temperament og understreke det lekne i uttrykket.

Objektene er ofte etterbehandlet med sliping og sandblåsing for å skape en spenning og fremheve formen – en form som er uttrykksfull, dynamisk og spenstig, men samtidig myk, elegant og feminin – liv fra innerst til ytterst.

ODD FREDRIK HEIBERG

Odd Fredrik er en prosjekt- og situasjonsorientert kunstner som jobber med svært ulike medier i de forskjellige kunstverkene sine. Kunstneren er opptatt av situasjonen kunstverket oppleves i, og benytter seg av det formspråk som passer til denne situasjonen.

STINE GONSHOLT

Stine Gonsholt arbeider i hovedsak kammerabasert, med foto, video, tegninger og 2d animasjon. Utgangspunkt for hennes arbeider er utforskning av dokumentargeneren, tid, rom bevegelse og lys. Råmaterialet er basert på digital dokumentasjon, som kopieres og bearbeides.

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar