Kunstprat: Esoterikk

Kunstprat: Esoterikk

I anledning Kanaluken i Skien inviterer vi til en helaften på Spriten Kunsthall og de omkringliggende områder onsdag 20. mai fra kl 1800. Det ligger an til nye oppdagelser som pirrer flere av sansene. Bli med på ferden! Det er gratis!

18:00 I anledning Josefine Lyches utstilling på Spriten Kunsthall har vi invitert høgskolelektor Per E. Haraldsen fra Høgskolen i Telemark til å foredra om esoterikk og dens påvirkning på den moderne kunsten (varighet ca 45 min).

19:00 Avgang fra Spriten Kunsthall for å overvære åpningen av ny trapp ved Klostergata

19:30 Konsert med Terje Evensen og hans hyllest til Telemarkskanalen i PM5, Smieøya (varighet ca 45 min)

Om konserten:
Det er liksom aldri helt stille på Løveid. Selv midt på natten. Og forskjellen på ett tomt og fullt slusekammer er stor, om man først lytter. Vannet har så mye å komme med.

Ikke minst lyden av 900 000 liter vann i bevegelse fra et kammer til et annet. For en kraft! Det er spesielt når de enorme portene åpner og lukker seg. For et maskineri, og for en lyd!

Utgangspunktet for komposisjonen og for den elektroniske lydpalletten er feltopptak gjort nettopp ved Løveid sluser: Midt på natten, mens alt tilsynelatende er stille og fredelig – og tidlig en morgen. Opptakene er i etterkant blitt manipulert og prosessert. De er blitt fila og spikka på til det ugjenkjennelige og kjennelige.

Slusene, vannet og omgivelsene på Løveid er blitt til et instrument. Et instrument – som med litt drahjelp av meg – er med på å skape en hyllest til seg selv.

Terje Evensen – elektronikk
André Kassen – saxofoner, elektronikk
Tord Knudsen – visuals

Om PM5:
PM5 er den gamle papirmaskin 5 fra Union fabrikker som ligger på Smieøya – naboøya til Klosterøya. Dette er råe fabrikklokaler så det er lurt å ta på seg godt med klær denne kvelden.

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar