Nylyd #52: Damo Suzuki's Network

Nylyd #52: Damo Suzuki’s Network

Torsdag 4. oktober kl 21 (dørene åpner kl 20)
cc: 100,-  i døra.
Fri aldersgrense

Damo Suzuki – vokal
Even Helte Hermansen – gitar
Rune Nergaard – bass
Dag Erik Knedal Andersen – trommer
André Kassen – saksofon
Lerin/Hystad – elektronikk

Damo Suzuki er vokalist fra det legendariske tyske eksperimentelle rockebandet CAN som på 1970-tallet ga ut klassiske album som «Tago Mago», «Ege Bamyasi» og «Future Days». Suzuki har siden midten av 1990-tallet reist verden rundt som leder av Damo Suzuki’s Network, et prosjekt der Suzuki skaper improvisert musikk sammen med lokale musikere (Sound Carriers). Nettverket består i dag av flere tusen medlemmer og det inkluderer bl.a. The Mars Volta, Oren Ambarchi, Tame Impala, Michael Rother, Acid Mothers Temple og Mogwai.

Ved hjelp av ei kontaktannonse kom Damo Suzuki til den vesle svenske byen Gräsmark på slutten av 1960-talet. Han bodde i Sverige i cirka 3 måneder før han reiste videre i Europa og til slutt endte opp i Tyskland der han som gatemusikant ble oppdaga av Holger Csukay og Jaki Liebezeit fra CAN. Lerin/Hystad har følgt Suzuki sin tid i Sverige og CAN, samt reist på turné i Japan med Damo Suzuki’s Network. Prosjektet resulterte i en bok og en vinyl boks som vart gitt ut på det tyske plateselskapet Clouds Hill.

På Nylyd vil Damo Suzuki spille sammen med de lokale Sound Carriers Lerin/Hystad, Rune Nergaard og Even Helte Hermansen fra Bushman’s Revenge, Dag Erik Knedal Andersen og André Kassen.

Nylyd h2018 er kuratert av Lerin/Hystad.

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar