Nylyd #61: Scheen Jazzorkester spiller Rob Waring

Nylyd #61: Scheen Jazzorkester spiller Rob Waring

Torsdag 26. september kl 20.00 (dørene åpner kl 1930)
cc: 100,- / 50,- (stud). Billetter i døra.
Ingen aldersgrense

Urpremiere på «Flokken» av Rob Waring!

Waring forsøker å gjenspeile ulike aspekter ved adferden til en flokk i dette verket. Han lar seg inspirere av fenomener i naturen som, for eksempel, hvordan store mengder fugler og fisk klarer å bevege seg samlet i komplekse mønstre. Mye forskning viser at slik adferd vokser ut av noen enkle regler som individene følger, og ikke som et resultat av en sentral koordinering av gruppen. Dette er et godt eksempel på at helheten kan bli større enn summen av delene, eller at helheten har egenskaper som delene ikke har. Enkle interaksjoner mellom medlemmene i en gruppe kan skape et overraskende komplekst resultat.

Rob Waring begynte å komponere mens han var gymnasiast og denne interessen vokste i løpet av studietiden på Juilliard der han tok komposisjon som valgfag hos Stanley Wolfe. Han har deltatt på seminarer med John Cage, Iannis Xenakis, Magnus Lindberg, Tristan Murail, Gerard Grisey, Cort Lippe, Lasse Thoresen, m. fl. Han fikk statsstipend i 1992 og reiste til York, England hvor han studerte digital lydsyntese og computerassistert komposisjon med Trevor Wishart, Richard Orton og Michael Clarke.

Som komponist har Rob Waring arbeidet innenfor ulike stilretninger og ensemblesammenhenger. Han har skrevet for soloinstrumenter, kammer- og jazzensembler, kor, slagverk, ulike kombinasjoner av akustiske og elektroniske instrumenter og rene elektroakustiske verker. Han har også skrevet musikk til ballett, film, teater og radio.

Scheen Jazzorkester er:
Guttorm Guttormsen – saxofoner/fløyte
André Kassen – sopranino-/sopransaxofon
Jon Øystein Rosland – tenorsaxofon
Line Bjørnør Rosland – bassklarinett/klarinett
Finn Arne Dahl Hanssen – trompet
Thomas Johansson – trompet
Magne Rutle – trombone
Frøydis Aslesen – trombone
Åsgeir Grong – basstrombone
Rune Klakegg – piano
Jan Olav Renvåg – bass
Audun Kleive – trommer

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar