Nylyd #62: O (Solberg/Aas/Gismervik) | fourchelli

Nylyd #62: O (Solberg/Aas/Gismervik) | fourchelli

Nylyd #62: O (Solberg/Aas/Gismervik) + fourchelli (oppvarming)
Torsdag 24. oktober kl 20.00 (dørene åpner 19.30)
cc: 100,- / 50,- (student)
Fri aldersgrense

O
Helen Louise Solberg – gitar, vokal
Inga Margrete Aas – viola da gamba
Jan Martin Gismervik – trommer

O er prosjektet til musikerne Inga Margrete Aas og Helen Louise Solberg. De har begge base i Oslo. De spiller akustisk fri-folk, tidvis fritt improvisert, tidvis iblandet noen enkle låtstrukturer, med besetningen gitar, vokal og barokkinstrumentet viola da gamba. For tiden spiller de konserter som trio med trommeslageren Jan Martin Gismervik.

Inga Margrete Aas spiller kontrabass og barokkinstrumentet viola da gamba, og er utdannet ved Norges musikkhøgskole. I tillegg til O er Aas’ hovedprosjekter det klassiske kammerorkesteret Ensemble Allegria, og improduoen Vilde&Inga med Vilde Alnæs. I 2016 mottok Aas og Alnæs De Unges Lindemanpris for deres kunstneriske virke med Vilde&Inga. I 2017 utga Vilde&Inga sitt andre album Silfr på plateselskapet SOFA, og Ensemble Allegria sitt tredje album, spellemannsnominerte Mozart/Schoenberg, på selskapet LAWO.

Helen Louise Solberg arbeider med akustisk improvisert musikk i kammerformat. Hun har jobbet med stemme i improvisasjonsprosjektet BLY, blant annet i samarbeid med samtidskomponist Therese Birkelund Ulvo og sangerne Ingrid Romarheim Haugen og Hanna Gjermundrød. Samleutgivelsen VOIX BRUTES kom på det Berlinbaserte labelet Audition Records i 2014. I 2017 lagde hun musikk til billedkunstner Anawana Halobas permanente utendørs skulptur på Træna i regi av Skulpturlandskap Nordland.

Jan Martin Gismervik spiller trommer og er utdannet ved Norges musikkhøgskole. I tillegg til O er han er aktiv i bandene Monkey Plot, Oker, Torg og Nåtiden. Med trioen Monkey Plot vant han prisen «Årets unge jazzmusikere» under Moldejazz i 2014. Han regnes som en av de fremste, norske trommeslagerne i sin generasjon, og er bl.a. utgitt på HUBRO, SOFA, Jazzland Recordings og Earthly Habit.

Mer info > http://o-site.org/
Foto: Natalie Sandtorv

fourchelli
4 komponister har laget hver sin etyde for cello, 4 høyttalere og lys. Med utgangspunkt i celloens lydunivers har de benyttet ulike elektroniske teknikker for å skape et rikt klangrom. På scenen sitter cellisten Tiril Bjørnør Rosland. Komponister er Linn Andrea Dalene, Joel Skreosen, Sivert Svendsen Stette og Åsmund Skjeldal Waage. Musiker og komponister er alle elever ved musikklinja, Skien VGS.

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar