AVLYST! Nylyd #68: SUSANNA - BAUDELAIRE & PIANO

AVLYST! Nylyd #68: SUSANNA – BAUDELAIRE & PIANO

Torsdag 5. november kl 20.00
Billetter i døra: NOK 100,- / 50,- (student)
Fri aldersgrense

Susanna – vokal og piano
Ingar Hunskaar – lyd

Susanna besøker Spriten Kunsthall for første gang med sitt nyeste prosjekt ‘Baudelaire & Piano’.Artisten og komponisten Susanna Wallumrød har tonesatt dikt av Charles Baudelaire (1821-67), fra hans en gang forbudte samling ‘Les Fleurs du Mal’. Kritikerrost og prisbelønnet; Susanna har tidligere gjort suksess med tonesettinger av etterkrigspoeten Gunvor Hofmo. Denne gangen er det den franske modernisten Baudelaire som har fascinert Susanna og ført til en symbiose av Susannas musikk i samklang med hans dikt fra 1800-tallet i engelsk oversettelse.

Albumet «Baudelaire & Piano» er innspilt i Atlanis Studio i Stockholm, en solo-utgivelse i ordets rette forstand med Susanna på piano, vokal og plystring – nedstrippet til hennes sjelfulle stemme – kun akkompagnert av transelignende pianospill.

Vi møter et uhyggelig rollegalleri med hekser, hedninger, ulver, avvikere, bøller, spøkelser, vampyrer og onde ånder, mens sangene jobber seg gjennom lyst og askese, engler og demoner, ømhet og sadisme. Og tidens – ødeleggerens – nådeløse tann. Her er skjønnhet med et hint av det odde; synd som en altoppslukende avgrunn.

Gjennom Susannas trollbindende fremførelse, finner Baudelaire sin ideelle formidler.