Endring! Nylyd #74: Eyolf Dale (solo) & Baksaas + Strønen

Endring! Nylyd #74: Eyolf Dale (solo) & Baksaas + Strønen

Fredrik Høyer er dessverre blitt forhindret fra å komme til Skien, men heldigvis kan supertrommis Thomas Strønen steppe inn på kort varsel.

Jazzfest Skien 2021 åpnes med dobbeltkonsert på Spriten kunsthall.

Først ut er Eyolf Dale som også blir en gjennomgangsfigur gjennom hele årets festival. Eyolf bringer frem alle følelsene i sitt spill, – fra det helt vare og sakrale til det energiske og vuggende. Dette blir magisk!

Del to av dobbeltkonserten er med Baksaas + Høyer – en duo med to ganske ulike artister: Den ene er poet, den andre en DJ. Sammen utgjør de et band som utfordrer grenser. Deres organiske fremstilling av rap og spoken word, house og techno, har eksplodert hjerner rundt i Norge det siste året. I 2019 ga de ut det monumentale dobbeltalbumet «Til alt ute».

Fredrik Høyer er en jazzpoet fra Drammen, som også har blitt kjent som fremadstormende dramatiker, gatekunstner og skuespiller, blant annet fra forestillingen «Grønlandsutraen» på Nationaltheatret og «Hjertet er en kommunefarga regnbue» på Teater Ibsen.

Bendik Baksaas er en av landets mest karaktersterke elektroniske musikere. En minimalist til beinet. Med trommemaskin og sampler, har han utviklet en spillestil der lekenhet og presisjon lar detaljene være hovedattraksjonen. I 2018 mottok han Osloprisen for Årets album med plata «Duets».

Konserten foregår på Spriten kunsthall. Ibsenhuset avslutter billettsalget kl. 19 på konsertdagen. Etter dette kjøper du billetter ved inngang.

Billettpriser:
Ordinær: 200
Medlemmer av Skiensjazzdraget: 150
Kjøp billetter her >
Festivalpasset gjelder på denne konserten.