Nylyd #82: Jo David Meyer Lysne & Mats Eilertsen

Nylyd #82: Jo David Meyer Lysne & Mats Eilertsen

Torsdag 8. desember kl 20 (dørene åpner 1930)
Spriten Kunsthall, Tømmerkaia 19, 3732 Skien
cc: 100,- / 50,- (+ avgift). Kjøp billetter her >
Fri aldersgrense

Jo David Meyer Lysne – gitar, pedal steel, turntable, synth
Mats Eilertsen – kontrabass

Duoen bestående av gitarist Jo David Meyer Lysne og bassist Mats Eilertsen følger i fotsporene til den stemningsfulle minimalismen etablert av Brian Eno og Terry Riley. Det nye albumet «Kroksjø» utforsker meditative og poetiske skildringer av steder og stemninger.

Meyer Lysnes ekstatiske akustiske gitar og pedal-steel møter Eilertsens kritikerroste jazzkontrabass. Ved å feste teip til tidligere innspilte vinylplater, arbeider duoen med en form for live remiks i møte med improvisasjon.

Jo David Meyer Lysne er en komponist basert i Gvarv i Midt-Telemark. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole (2014-2020), i komposisjon (1. avd.) v/Eivind Buene og utøvende rytmisk musikk (bachelor). Han har de siste årene gitt ut en rekke album under eget navn; «Meander» (Øra Fonogram 2017), «Henger i luften» (Hubro Music 2018), «Kroksjø» (Hubro Music 2020), samt skrevet en rekke bestillingsverk for ensembler, utøvere og festivaler; «Turdus Philomelos» (Nordsjø kammermusikkfest 2021), «Smeltende stemme» (FriKunst 2021), «Våtmark» (Kunstnerhusets Fond 2021), «Ekkopunkt» (Periferien 2021) og «Immobile» (Nymusikk Bergen/Bergen Fringe Festival 2021). Han har også vært med i «Platform Gátt», et talentprogram for nordiske kunstnere.

Mats Eilertsen er en av Norges mest ettertraktede bassister, med godt over 100 innspillinger på samvittigheten og samarbeid med musikere som Bendik Hofseth, Håkon Kornstad, Nils Økland, Trygve Seim, for å nevne noen. Eilertsen er en av de bassistene med en tilnærming til instrumentet som at han i like stor grad eier scenen som del av et større ensemble, eller helt alene som soloartist. Like mye stødig som eksperimentell, og med et lyrisk og melodisk uttrykk. I tillegg til å være en strålende bassist og musiker er han også en glimrende komponist. Han vant Spellemanprisen for Mats Eilertsen Trio-albumet And the comes the night, som ble utgitt av det legendariske plateselskapet ECM.