Nylyd #85: Scheen Jazzorkester & Ståle Storløkken

Nylyd #85: Scheen Jazzorkester & Ståle Storløkken

Onsdag (!) 19. april kl 20.00
NB! Spillested Blackbird Café – rett ved siden av Spriten Kunsthall
Billetter kjøper du i døra eller på hoopla.no
Nedenom og hjem vinbar står for forfriskninger denne kvelden.

Nylyd #85: Scheen Jazzorkester & Ståle Storløkken: Double Reality Beyond Space and Time
Scheen Jazzorkester har siden 2010 produsert og utgitt 8 album, hvorav 7 av dem inneholder originalskrevne bestillingsverk fra flere av bandets egne medlemmer. Nå er det derimot duket for en ny ekstern komponist, og denne gangen er det ingen ringere enn selveste Ståle Storløkken som har skrevet musikken. Storløkken skal også være med i bandet som musiker og solist.

Storløkken har følgende tanker om verket:
Som musiker har ett av mine hovedfokus alltid vært lyd, spesielt elektronisk frembrakt lyd. Fra studietiden av har jeg bygd opp et instrumentarium av synther med egenart og selvbygde elektroniske lydmodulatorer. Etter hvert har jeg også jobbet med lydmanipulering via sampling og bruk digital signalprosessering. På den andre siden har jeg også vært fasinert av blandingen av elektronisk og akustisk lyd; hvordan elektronisk lyd kan ha en «akustisk» kvalitet og vice versa («elektrofisering» av akustisk lyd/instrumenter). Også har jeg alltid vært opptatt av at man ikke skal låse musikken til en stilart eller et uttrykk, men åpne for impulser fra ulike typer musikk, uttrykk eller genre.
Det er duket for en helaften i Storløkkens mangefasetterte univers, hvor hans spennende musikalske idéer skal sammenflettes med Scheen Jazzorkester!

Scheen Jazzorkester (SJO) ble startet i 2010 som et profesjonelt jazzorkester med base i Skien. Bandet har siden da klart å etablere seg som en sterk stemme på den norske og europeiske jazzscenen, og er idag Sørnorsk Jazzsenter sitt regionale store ensemble. SJO har 8 kritikerroste album bak seg, det siste albumet «Logical Fallacies» kom ut på selveste Jazzland Records i september i år, i tillegg til at produksjonen ble filmet og vist på NRK2 sist vår. De gjennomførte også en omfattende turné sist høst med den amerikanske superstjernen Ambrose Akinmusire og Live Maria Roggen som gjestemusikere. SJO består av 12 musikere med bakgrunn fra både jazz og klassisk musikk, og dette gjør at bandet får et særegent og mangefasettert uttrykk som spenner fra klassisk kontemporær samtidsmusikk via orkestrale tilnærminger til europeisk kammerjazz.

Musikere:
Ståle Storløkken: tangenter/komposisjoner
Jon Øystein Rosland – tenorsaxofon
Guttorm Guttormsen – saxofoner/fløyte
André Kassen – saxofoner
Line Bjørnør Rosland – klarinetter
Finn Arne Dahl Hanssen – trompet
Thomas Johansson – trompet
Magne Rutle – trombone
Mats Äleklint – trombone
Åsgeir Grong – basstrombone
Eyolf Dale – tangenter
Jan Olav Renvåg – bass
Audun Kleive – trommer