Nylyd: Anne Hytta + Gyrid Nordal Kaldestad

Nylyd: Anne Hytta + Gyrid Nordal Kaldestad

Torsdag 1. mars kl 21:00 (dørene åpner kl 20.00)
cc: 100,- / 50,- (stud.) Billetter i døra.
Fri aldersgrense. Åpen bar.

ANNE HYTTA (solo)
GYRID NORDAL KALDESTAD (bestillingsverk, urfremføring)

Anne Hytta – fele
Gyrid Nordal Kaldestad – komposisjon, elektronikk, høyttalere
Are Lothe Kolbeinsen – gitarer

Denne kvelden møter vi felespiller Anne Hytta solo, og i samspill med Are Lothe Kolbeinsen (gitar) og Gyrid Nordal Kaldestad (live elektronikk). 

Med konserten Draumsyn tar Anne hardingfela med inn i et nytt og suggererende, drømmende landskap av slåtter, klangbilder og melodiriss. Draumsyn kan beskrives som en dvelende meditasjon over musikalske stillbilder, men inneholder også det taktfaste, rytmiske som så mange forbinder med hardingfelespill.

Draumsyn er ny musikk for hardingfele laga av Anne selv, men denne kvelden fletter hun noen riktig gamle slåtter fra plata hun nylig vant Spellemannpris for, Strimur, sammen med det nye. Enkelte felestemminger i hardingfelemusikken har navn som ”lyseblått”, ”grønt”, ”halvgråing”, ”grålysing”. Disse fargenavnene har muligens sin opprinnelse i skiftende fargenyanser i naturen gjennom døgnet, og setter slik ord på assosiasjoner mellom naturbilder, fargenyanser og musikk. Gjennom døgnet endres lyset og fargene litt etter litt – med stadige, små variasjoner gjentas fargespillene i det uendelige. Bevegeligheten er variasjoner over stillstand, bilder som med langsomme endringer stadig repeteres.

Verket Å sjå deg slik er et bestillingsverk som Anne Hytta og Are Lothe Kolbeinsen har bestilt av Gyrid Nordal Kaldestad. Kaldestad har tatt utgangpunkt i et motiv fra en av slåttene Hytta spiller på sin siste soloplate og teksten Å sjå deg slik, skrevet av Kaldestad, og arbeider med lyden av hardingfele og lyden av gitar sammen med feltopptak fra Vestlandet og et flerkanalsoppsett med høyttalere. Verket er laget med støtte fra Det norske komponistfond og Norsk Komponistforening.

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar