Nylyd: Roligheten

Nylyd: Roligheten

Torsdag 12. april kl 21 (dørene åpner 20)
cc: 100,- | 50,- (stud)
Fri aldersgrense

André Roligheten – saxofon
Adrian Waade – fiolin
Jon Rune Strøm – kontrabass
Erik Nylander – trommer

Nylyd er stolte over å presentere ROLIGHETEN – André Rolighetens nyeste prosjekt hvor saxofonisten fra Skien har samlet et knippe musikere og skrevet og spilt inn ny musikk. Utgivelsen «Homegrown» (Clean Feed, 2017) er første resultat og utgangspunkt når kvartetten nå legger ut på en serie konserter.

Roligheten har skrevet musikken på «Homegrown» nettopp med de utvalgte musikerne i kvartetten i bakhodet. Innspillingen hviler på saxofonens varme lydbilde i samspill med fiolinens oktaver og friheten som ligger i akkordløse instrumenter. Dette er koblet til Rolighetens egne musikalske opplevelser i reiser gjennom Hellas, Marokko og Madagaskar kombinert med inspirasjon fra folketradisjoner fra Telemark og inspirasjon fra Ornette Coleman og Archie Shepp.

André Roligheten er en av landets mest distinkte saxofonutøvere og har bemerket seg i musikalske sammenhenger som Albatrosh, Cortex, Friends & Neighbors og Team Hegdal. Roligheten samler noen av de mest spennende unge utøverne på det norske jazzkartet; Adrian Løseth Waade på fiolin (Trondheim Jazz Orchestra), Jon Rune Strøm på kontrabass (Paal Nilssen-Love Large Unit) og Erik Nylander på trommer (Ola Kvernberg Trio).

Mer info:
https://roligheten.com/roligheten-quartet/
http://cleanfeed-records.com/product/homegrown/
https://open.spotify.com/album/6qJBdJZVD59Gri0WVccy9y
https://www.youtube.com/watch?v=KKgQ8NglQnI

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar