Sigvei Ringvold: Paradigm Lost

Sigvei Ringvold: Paradigm Lost

Utstillingen vises som en del av Karawanes forestilling Labyrint som spilles i tårnet på Spriten Kunsthall 1.-3. april.

Visningsperiode for utstillingen: 1.-10. april 2022
Åpningstider: onsdag-søndag kl 12-16

Vi gikk inn i mørket før pandemien, gjennom skyggene som ble en labyrint.

Jeg mørklegger industrivinduene med svart kritt-tusj til lyden av nyheter om russisk invasjon.

Av Ukraina.

I Europa.

Litt etter litt stenges verden ute. Men tusjen er ikke heldekkende.

Lyset siver inn gjennom dystre glassmaleri.

Denne delen av trespritfabrikken er som skallet fra et fordums dyr. Vesenet krøpet ut og blitt noe annet. Men ikke vil jeg være en del av den fjerde industrialisering.

Vi inntar det tomme skallet. Skaper et annet vesen. Av lyd og lys, av blod og varme knokler, av aske, plast, papir og ild.

Levninger fra vår tid. Levende trær flerret, bøyd og tvunget til form med strips. Irrelevante forbindelser av rør og reip. Fjerne plastslektninger knytter greinene sammen.

Spor i forkullet beinstøv. Et utfreset Computer Numerical Control virvar, som et maskinelt mycelium. Over ligger nakne almerøtter. Hvite trekropper ofret.

Vi trekker pusten, inspirerer spørsmål som spørsmål.

Jeg ser klarere når blikket ikke treffer direkte. Tingen oppfører seg annerledes når den blir observert. Persepsjon er skapende virkelighet. Jeg ser motsetninger og holder dem svevende. Aksept av undergang. Nedbrytning som forutsetning for nytt liv.

Et paradigme er en kollektiv visjon. Og vår er tapt.

Sigvei Ringvold er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med fordypning i grafikk og tegning. Hun er for tiden i gang med master i materialbasert kunst. Hennes arbeider krysser felt som grafikk, installasjon og skulptur. I et ønske om å åpne opp billedkunstrommet, samarbeider hun med scenekunstnere og musikere. Med røtter i nordisk animisme utforskes blant annet ideer om sammenfiltring og oppløsning. Hun trykker fragmenter og spor fra sin egen tilværelse. Funne objekter bearbeides og føres sammen på nye måter. Opplevelsen av liminalitet; å stå mellom systemkollaps og det ukjente er gjennomgående.

hdr