Sølv til Spriten Forlag

Sølv til Spriten Forlag

Torsdag kveld gikk prisutdelingen Årets vakreste bøker av stabelen på Nasjonalbiblioteket i Oslo. Prisutdelingen arrangeres av Grafill. 

Spriten forlag fikk sølv i kategorien Åpen klasse for bokutgivelsen «The Dahmer Syndrome | A Thing of Beauty» av M. H. Hallum. 
Utgivelsen er designet av Rune Døli / Modest. 

Kjøp boka her!


Juryens kommentar
Smart og treffende konsept i sin enkelhet. Virkemidler som åpen rygg og manglende omslag gir en råhet, og samtidig en form for sårbarhet, til den lille boken. Effektfull bruk av sort og hvit, samt rød som kontrastfarge i trådbindingen.
http://www.grafill.no/avb/vinnere/2015/apen-klasse/apen-klasse/#the-dahmer-syndrome-a-thing-of-beauty

Kommentar fra forlaget
Det er en stor glede å motta pris under Årets vakreste bøker. Dette er først og fremst en honnør til formgiver Rune Døli og det helhetlige konseptet han og dramatiker Malmfrid Hovsveen Hallum utarbeidet knyttet til utgivelsen. Prisen er også en bekreftelse på at det er hos småforlagene mye av det mest spennende og kreative designarbeidet gjøres. 

Mer info om Årets vakreste bøker

Om utgivelsen: 
Spriten Forlag presenterer

M.H. Hallum
A Thing of Beauty og The Dahmer Syndrome
ISBN 978-82-999407-2-6

I leiligheten til Jeffrey Dahmer finner politiet polaroidbilder av døde kropper. I fryseren ligger hoder pent pakket inn i plastikkposer. I kjøleskapet ligger et hjerte. Under rettsaken forteller Dahmer at han tok livet av unge menn så de ikke skulle forlate ham.

Historien er full av eksempler på mennesker som konstruerer sin parallelle virkelighet på siden av storsamfunnet. Kan fantasiene og ideene til en seriemorder fortelle oss noe om brutalitetens logikk?

M. H. Hallums poetiske tekster rører ved essensen i den brutale og sårede menneskesjelen.

M. H. Hallum er mottaker av Skien kommuneskunstnerstipend og Dramatikerforbundets ‘gledesglasset’. Teaterforestillingen A Thing of Beauty vant Osloprisen 2013 for beste sceneforestilling. Hallum er nominert til Ibsenprisen 2014.

Bokutgivelsen av A Thing of Beauty og The Dahmer Syndrome lanseres i forbindelse med premieren på Øystein Johansens oppsetting av teaterforestillinger basert på begge tekstene på Black Box i Oslo i perioden 27.-31. august.

Bokutgivelsen er formgitt av Rune Døli (Modest). 

Tidligere utgivelser fra Spriten Forlag:
Mette Karlsvik: «Vekstvilkår – Handbok til Henriks hage» ISBN 978-82-999407-1-9
Stine Gonsholt: «Corridors» ISBN 978-82-999407-0-2

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar