SUPERNOVA: Discord

SUPERNOVA: Discord

Lørdag 8. februar kl 15:00
Gratis inngang!
NB! Husk varme klær – det kan være litt kjølig i tårnet på denne årstida.

I DISCORD undersøker performancegruppen Supernova hvordan disharmoni og dissonans kan fungere som byggesteiner i et fellesskap, og hvordan slike gnisninger kan produsere taktile spenninger. Prosjektet utvikles som en stedspesifikk performance i tårnrommet i Spriten kunsthall hvor akustikken vil utgjøre en auditiv medspiller i prosjektet.

DISCORD er dramatisk og praktisk, avslørt og tilslørt. Det er en pågående bevegelseskonsert der de tre danserne, presser seg inn under overflata på hverandre og seg selv. Det luskes og laskes, strykes og klaskes. Det er sørgeklang og jubelsang, død og oppstandelse, gift og forbannelse.

Supernova er en kunstnerisk konstellasjon bestående av Rikke Baewert, Loan Ha og Ida Gudbrandsen. Alle er utøvende dansere, med erfaring fra ulike konstellasjoner, sammen og hver for seg. Fra 2011 til 2015 var alle medskapende og utøvende dansere i Impure Company ved koreograf Hooman Sharifi. I Supernova undersøker de hva det vil si å skape verk ut fra disse erfaringene og vår kompetanse som utøvende dansere. Materialitet, detaljert arbeid med kroppen og teatrikalitet er aspekter gruppen er opptatt av, og som leder an i arbeidet.

Medvirkende Spriten Kunsthall:
Idé, dans, koreografi: SUPERNOVA – Rikke Baewert, Loan Thanh Ha og Ida Gudbrandsen
Musikk: Hanna Gjermundrød
Kostyme: Tanja Andreeva
Produksjon: SUPERNOVAStøttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Fond for lyd og bilde.

De som i tillegg medvirket i originalbesetning:
Lys: Elisabeth Kjeldahl Nilsson, lyd: Terje Wessel Øverland, lydmix: Erik Nylander, ytre øye: Saila Hyttinen, produksjonsassistent: Ingeborg Husbyn Aarsand.

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar